Hypotheek in Turkije


Je woning financieren Leningen en hypotheken in Turkije Hypotheken bij Turkse banken
Je kan je eigendom financieren door een hypotheek aan te vragen bij een Turkse bank, maar zo'n hypotheek is echter wel duurder bij een Turkse bank dan in andere Europese landen. Je kan ook eventueel een hypotheek aanvragen bij een Turkse bank die afdelingen heeft in Europa. Meestal spreken de medewerkers van dergelijke banken meerdere talen en ze zijn eveneens vertrouwd met de Turkse eigendomstransacties. De vastgoedhypotheken worden opgenomen in het Turkse land registratiekantoor. Geen enkele bank zal je een hypotheek verstrekken zonder dat ze beschikken over een document met de vastgoedwaarde en voorwaarden in het land register. Dit proces bevordert meer de veiligheid bij de Turkse banken in tegenstelling tot andere landen.

Een hypotheek aanvragen

Verzamel relevante informatie over de eigendom. Je zal een aanvraagformulier moeten invullen zodat men de waarde van je woning kan schatten. Na de schatting zal je een document ontvangen dat je moet tekenen. Daarna moet je verwerkingskosten betalen. Kijk na of je alle vereiste documenten hebt om jouw financieel dossier te kunnen voorleggen. Afschriften van de belastingen, bankafschriften, attest van de nationale bank en energiefacturen zijn onder andere verplicht.


De verschaffing van een hypotheek aan buitenlanders

Buitenlanders krijgen vaak de toestemming tot een hypotheek bij Turkse banken. Ze vragen andere leningen aan dan Turkse burgers en deze leningen hebben andere termen. Er worden veel hypotheken goedgekeurd en ze dekken tot 65% van de eigendomskost.


Hoeveel kan ik lenen ?

Minimaal : €30,000 Maximum : Tot 85% van de aankoopprijs of 100% als het bezit met een significante korting wordt gekocht


Welk type hypotheek is beschikbaar en wat is de termijn?

De termijn voor de terugbetaling van de hypotheek is 20 jaar - tot een leeftijd van 75 jaar. De maximum termijn is 20 jaar.


Welk bewijs van inkomen is vereist ?

In alle gevallen is een opgave vereist van bijvoorbeeld de verdiende inkomen, van de investering of van huurinkomsten. Gelieve er nota van te nemen dat de kredietverstrekker niet altijd met alle inkomsten of een gedeelte daarvan rekening zal houden.